dag kleintje

baby.gif Je bent geboren!

eerdere brieven
- februari 2004
- oktober 2003
- september 2003
- augustus 2003
- juli 2003
- juni 2003
- mei 2003
- april 2003
- maart 2003
- februari 2003
- januari 2003

januari 2017

zo

ma

di

wo

do

vr

za

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

« juni 2003 | home | augustus 2003 »


woensdag 2 juli 2003

dag kleintje,

Gelukkig, ze is weer herstellende. Dat gaat langzaam zeg! Maar jij kan er wel lekker van profiteren. Vanochtend zijn we naar de verloskundige geweest, en het blijkt dat je aardig gegroeid bent. Je ligt mooi op schema. Dan is zo'n rustperiode zo slecht nog niet.

Jouw mama is nu voor 40% ziek gemeld. Ze werkt nu nog 24 uur per week. Dat lijkt mij een goede stap. Ik merk aan alles dat ze aardig uitgeteld is als ze gewerkt heeft.

Wat wel leuk is is dat ze nu tijd heeft om te kijken naar geboortekaartjes. Ongelooflijk, wat zijn er daar veel van! Mochten de meelezers nog leuke tips/sites hebben voor originele kaarten, dan hoor ik het graag. Ik zal hier zeker nog op terugkomen.

Oh ja, we hebben toch maar een wiegje gekocht. Het was niet erg duur en we vinden het toch wel prettig als je in het begin bij ons op de kamer slaapt. Wist je trouwens dat het typisch Nederlands is om je baby vrijwel meteen op een eigen kamer te leggen? Elders gebeurt dat pas na enkele maanden tot zelfs een jaar. We zien wel hoe lang we jou bij ons op de kamer houden. Daar begint je ontdekkingsreis van de wereld in ieder geval wel.

Ik hou van je,

papa

# . :. wil je reageren? (1396) . :. trackback (0)


donderdag 3 juli 2003

dag kleintje,

Jouw mama heeft gisteren eindelijk de site ook gelezen. Ze vond het eerst maar niets dat ik mijn gedachten zo publiekelijk maak. Maar ze vindt het wel een leuke site. Gelukkig maar.

We hebben trouwens weer een bevestigingsbrief van een kraamzorgbureau gehad. Misschien krijgen we nu ook twee kraamverzorgers? En ding baarde me wel zorgen. In de baby-uitzetlijst (spullen die je in huis moet hebben als de baby er is) stond ook afplaktape genoemd. Waarom?? Moeten we mama gaan dichtplakken? Moet je mond meteen gesnoerd worden? Ik heb echt geen idee.

Ik moet oppassen dat wat ik schrijf niet te zoetsappig wordt. Ik betrap mezelf er regelmatig op, terwijl ik daar juist een pesthekel aan heb. Waarom zou dat eigenlijk zijn? Waarom worden mensen zoetsappig bij de gedachte of het omgaan met baby's? Daar moet ik maar eens een onderzoekje naar doen. Ik kom er nog op terug.

Liefs,

papa

# . :. wil je reageren? (2) . :. trackback (0)


vrijdag 4 juli 2003

dag kleintje,

Gisteravond was de laatste avond van de pufclub. Dat betekent naast herhaling ook veel meligheid. En in die meligheid kwam het idee naar voren om een CD te maken met de 15 beste liedjes om bij te bevallen. Je hebt tenslotte al overal CD's van (top 25 uitvaart, top 25 huwelijk). De geboorte CD mist nog in het rijtje. Als iemand nog suggesties heeft, dan kunnen we daar wel eens wat werk van maken. Ik sta open voor tips! Liefs,

papa

# . :. wil je reageren? (102) . :. trackback (0)


woensdag 23 juli 2003

dag kleintje,

Tjonge, wat gaat de tijd toch snel. Nog maar tien weken te gaan. Wat is er in de laatste weken allemaal gebeurd?

Vanochtend zijn we weer bij de verloskundige geweest en alles was in orde. Nou ja, jouw mama mag ondertussen wel wat kilo's aankomen, ze is nog geen gram aangekomen. Niet dat dat voor jou nadelig is, jij zorgt er wel voor dat je aan je trekken komt. En da's maar goed ook! Bovendien zegt de verloskundige dat jij vooral in de laatste weken in gewicht flink toeneemt: zo'n 300gr per week. Het lijkt me vreemd als jouw mama dan nog steeds niet zwaarder wordt.

Verder hebben we ondertussen gekeken naar geboortekaartjes. Tjonge wat zijn die duur zeg! Bijna vijf gulden per kaart (een gulden is de Nederlandse voorloper van de euro). Echt niet normaal.

Voorheen maakte ik dit soort kaarten zelf. Dat heb ik gedaan voor ons huwelijk, bij onze verhuizing, en ik was het ook van plan om dit voor jouw geboorte te doen. Maar helaas, ik heb geen tijd, en ook niet meer de mogelijkheid om dit makkelijk zelf te printen/drukken.

Dus moeten we maar eens om ons heen kijken. En uiteraard willen we geen standaard kaartje. Zoals ik al in een eerdere oproep heb gezegd: ideen of tips zijn van harte welkom! Hierbij bedank ik ook alvast de meelezers die al een tip hebben gegeven.

Tot zover, rust nu maar weer lekker uit, dan groei je beter!

liefs,

papa

# . :. wil je reageren? (79) . :. trackback (0)


dinsdag 29 juli 2003

dag kleintje,

Jouw kamer is bijna klaar. Alleen de vloer moet nog gelegd worden. Sommige mensen vinden dat ik daarmee laat ben. Ik denk dat het wel meevalt. Als je eerder komt, dan slaap je toch bij ons in de kamer. En als je veel eerder komt, dan lig je eerst nog een tijdje in het ziekenhuis.

Bovendien, we hebben nog geen bericht gekregen dat je meubeltjes kunnen worden opgehaald. Als dat volgende week nog niet kan, dan bel ik even naar de winkel.

Met jouw mama gaat alles nog steeds goed. Ze vond een week geleden dat haar enkel zo opgezet was, maar ik hoor haar daar niet meer over. Ik zie ook niets.

Wel heeft ze (nog steeds) regelmatig last van brandend maagzuur. Dit hebben we ook bij de verloskundige aangegeven, en die wilde wel een receptje uitschrijven. Maar weet je, jouw moeder is nogal koppig. Het was allemaal niet zo erg, dus wilde ze ook geen receptje. Tja, en nu heeft ze er last van. Gelukkig kan ze volgende week weer naar de verloskundige en er alsnog naar vragen.

En ja hoor! Eindelijk komt het dan: nesteldrang. Ze maakt schoon! Nog niet van harte, en met name de zaken die nooit worden schoongemaakt (dekbed, tijk voor het waterbed, dat soort dingen), maar toch. Het begint te komen. En ze vindt het (vooralsnog) niet eens erg. Gelukkig maar.

En als ze dan op de bank ligt uit te puffen, speelt ze lekker met je. Je reageert alert als zij met je speelt. Bij mij weer niet. Wat is dat toch? Elke keer als ik mijn hand op mama's buik leg, dan word je stil. Op zich niet erg, als dat na de bevalling ook maar zo werkt. :)

Hoe dan ook, ik hou van je. Speel maar lekker met je mama. Tot gauw!

papa

# . :. wil je reageren? (2) . :. trackback (0)