dag kleintje

baby.gif Je bent geboren!

eerdere brieven
- februari 2004
- oktober 2003
- september 2003
- augustus 2003
- juli 2003
- juni 2003
- mei 2003
- april 2003
- maart 2003
- februari 2003
- januari 2003

wat papa eerder schreef over:
- 9 maanden beurs
- kinderwagens
- stamcellenopslag
- kinderkamers
- medicijnen

januari 2017

zo

ma

di

wo

do

vr

za

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

« juli 2003 | home | september 2003 »


dinsdag 5 augustus 2003

dag kleintje,

Het is zover: het aftellen is begonnen. Nog acht weekjes te gaan (het kunnen er ook zes zijn). Deze week wordt het laminaat gelegd. Allemaal wel wat rustiger aan, want er is een hittegolf.

Ik was er al bang voor. Augustus is zo'n beetje de warmste maand, en ook september kan er wat van. En dat terwijl jouw mama nu met een enorme toeter rondloopt.

Tot nu toe heeft ze er nog niet veel last van. Maar hoe langer de hitte aanblijft, hoe moeilijker het natuurlijk wordt. Maar over acht (misschien nog zes, maar maximaal tien) weekjes is het voorbij. Of eigenlijk... dan begint het pas.

Gemengde gevoelens steken de kop op. We verlangen erg naar je, maar zijn er tegelijkertijd ook bang voor. Ik bedoel, ons hele leven wordt op de kop gezet. Voorlopig zal er niet veel zijn wat jouw mama en ik met zijn tweetjes kunnen doen. Jij zal er altijd bij zijn.

En dan die verantwoording. Zorgen dat jou niets overkomt, je een nuttig bestaan geven en dat je niets tekort komt. Dat is nogal wat. Je bent (zeker in het begin) volledig afhankelijk van ons. Poeh... daar word ik wel even stil van.

Kijk, het is uiteraard niet zo dat we je niet willen. Maar nu het aftellen is begonnen begint het besef echt te komen. Er is geen weg meer terug, je bent nu al een onderdeel in en van ons leven. We willen je niet meer kwijt. En dat is misschien wel mijn grootste angst.

Ik hou van je, tot snel!

papa

# . :. wil je reageren? (77) . :. trackback (0)


maandag 11 augustus 2003

dag kleintje,

Je kan komen hoor! Dat wil zeggen: je kamer is af. Alhoewel, blijf toch nog maar 5 weekjes lekker zitten waar je zit. Dan kun je er straks beter van genieten. Ik kan eigenlijk niet wachten. Mijn gedachten zitten weer vrijwel volledig bij jou.

Afgelopen vrijdag hebben we de meubeltjes gehaald, en zaterdag heb ik ze in elkaar gezet. Echt een super combinatie. Ik zal binnenkort wel eens wat foto's laten zien.

Vandaag gaat jouw mama voor het laatst naar haar werk. Na vandaag neemt ze absolute rust. Heeft ze ook wel nodig. Haar buik groeit niet zo hard mee als dat jij groeit, waardoor ze er ook steeds meer last van krijgt. Zo kan ze momenteel totaal niet lekker zitten of liggen. Waarschijnlijk zal dat beter gaan zodra ze meer rust heeft.

Ik heb wel medelijden met haar. Er is momenteel een enorme hittegolf, en da's geen pretje als je met zo'n toeter rondloopt. Eigenlijk moet ze lekker nietsdoen, maar als je vervolgens ook nog eens ongemakkelijk zit...

Gelukkig is vandaag de laatste hittegolfdag, en heeft de winkel waar ze werkt airco. Hierna blijft het wel mooi weer, maar met wat mildere temperaturen.

Ik hoop dat je je mama wat rust gunt, en dat je het lekker naar je zin hebt. Ik ben vast aan het oefenen met liedjes zingen. Ik hou van je. Tot straks.

papa

# . :. wil je reageren? (81) . :. trackback (0)


woensdag 13 augustus 2003

dag kleintje,

Vanmiddag is er op 747AM een documentaire over huilbaby's. Toen ik vanochtend de aankondiging hoorde, gingen mijn gedachten direct weer naar jou. Wat voor baby word jij? Ik bedoel, de verwachtingen zijn toch redelijk hoog gespannen.

Ons kind. Jij wordt ons kind. Je zal verwend worden, maar niet teveel. Je zal veel liefde ontvangen, en hopelijk ook veel liefde geven. Dat denken we nu. Zal dat straks nog zo zijn? Ook als je een huilbaby wordt?

Ik verwacht het wel. Tenslotte hou ik van je. En je mama ook.

papa

# . :. wil je reageren? (89) . :. trackback (0)


dinsdag 19 augustus 2003

dag kleintje,

Er is weer een nieuwe campagne begonnen: borstvoeding verdient tijd. Die hele heisa rond borstvoeding mag van mij ook wel eens afgelopen zijn. Hiermee bereiken ze alleen maar dat er stress ontstaat zodra het kind niet meteen goed drinkt. Ik vind dit nu echt een goed voorbeeld van de door ikvader verzonnen term moedermaffia.

Ik snap ook niet waarom er zoveel heisa van wordt gemaakt. Okee, borstvoeding mag dan gezonder zijn, maar het mag ook niet ten koste gaan van alles. En zo slecht is flesvoeding nu ook weer niet.

Overigens, als het meezit ga jij gewoon aan de borst hoor! Liefs,

papa

# . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


woensdag 20 augustus 2003

dag kleintje,

We zijn afgelopen week/weekend nog even wat babywalhalla's afgegaan. Van die winkels waarvan je er slechts enkele hebt, en er daardoor eventjes voor moet reizen. Overigens: wij wonen redelijk centraal in Nederland.

KidsFactory
Aan het begin van de donderdagavond gingen we naar Kids Factory in Breda. Dit is een dure winkel, maar wel met originele artikelen. Niet het duizend in een dozijn werk wat je bij de andere winkels ziet. Veel aankomende ouders gaan er heen om inspiratie op te doen.

Maar afijn, het is een dure winkel. Op zich niet erg, maar dat schept wel verwachtingen. Allereerst de locatie. Het pand is erg onopvallend. Je rijdt er zo voorbij. Het ziet er gewoon uit als een kantoorgebouw. Binnen is het erg open, maar ook erg rommelig. De naam zegt het al: echt een fabriekshal. Dat is niet echt prettig winkelen. Daarnaast was het personeel meer met elkaar bezig dan met de klanten, geen actieve houding naar de klant toe. Binnen een half uur stonden we (met lege handen) weer buiten.

Babypark Kesteren
In de middle of nowhere gingen we vrijdagavond op zoek naar Babypark Kesteren, gemeente Kesteren (tegenwoordig Neder-Betuwe). Na eerst heel Kesteren gezien te hebben (en dat is groter dan je in eerste instantie denkt) hebben we eindelijk het park gevonden. Enige verwijzingsbordjes waren wel gewenst.

Afijn, dan kom je binnen. En echt waar: het is een mooie zaak. Netjes aangekleed, veel spullen en veel diversiteit. Erg leuk om eens rond te lopen, en je koopt geheid wat, omdat er altijd wel iets is dat je kan gebruiken.

Maar dan het personeel... niet alleen weten ze niet veel van de afdeling waar ze staan, maar ze weten ook de klant niet echt te bereiken. Niet alleen bij ons ging het lastig, maar ook bij andere klanten, waar ik even meeluisterde.

En het is een erg christelijke onderneming. Alle vrouwelijke medewerkers lopen in rokken tot op de enkels, en de meesten hebben geen make-up op. Maar het leukste vind ik nog wel dat de site op zondag gesloten is.

Overigens leidt dit tot een ander onderwerp waar ik het een volgende keer wel over ga hebben: hoe (met welk geloof) voeden we je op?

BAMBAM
In het centrum van Amsterdam achter het koninklijk paleis bevindt zich Magna Plaza. En daar is op de bovenste etage BAMBAM gevestigd. Op zondag gingen we er heen. Zij zijn elke dag geopend, dus ook op zondag.

De zaak is niet groot, wel uniek. Maar veel van de meubels kun je ook bij Prenatal kopen. En de kleertjes bij de Bijenkorf. Je hoeft dus niet persť naar Amsterdam.

De winkel is erg rustig en met name in witte en lichte pasteltinten gegoten. De meubels zijn strak, maar wel lief. Onze kamer (die we niet hier hebben gekocht) hebben ze ook staan. Al met al een mooie zaak, maar niet direct de moeite waard om een lange reis eraan te wagen. Maar de BAMBAM spullen zou ik wel bekijken. Die zijn erg mooi. Met het personeel hebben geen contact gehad.

BabyMax
Jouw meubeltjes hebben we gekocht bij de BabyMax in Veenendaal. Eigenlijk werden we daar het beste geholpen tot nu toe. Ze namen de tijd voor ons, waren niet opdringerig en legden alles keurig uit. Erg klantvriendelijk, zeker als je het vergelijkt met alle andere zaken die we hebben bezocht.

De zaak is groot en goed ingericht, maar het assortiment is niet bijzonder. Ze kopen veel in bij dezelfde inkoper als Grando. De folder is dan ook identiek. Toch hebben ze ook eigen spulletjes, maar die zijn minder aanwezig. Ook de BAMBAM meubels zijn aanwezig. De prijzen zijn normaal (voor zover ze normaal zijn in de babybranche).

Tot zover mijn recensies. De meubeltjes hebben we grotendeels in huis (we hebben alleen nog een box, campingbedje en een wipstoel nodig), dus je kan komen. Tot snel!

Ik hou van je,

papa

# . :. wil je reageren? (2) . :. trackback (0)


vrijdag 29 augustus 2003

dag kleintje,

hoe dichter we bij de grote dag aankomen hoe meer sommige berichten mij raken:
- vrouw bevalt op A10,
- vrouw bevalt na ongeluk op A16 en overlijdt.

Dat laatste lijkt me echt vreselijk. Ik zou er niet aan moeten denken om jouw mama te verliezen. Zeker niet op zo'n manier. Ik zou dan wel heel blij zijn dat jij er wel bent, maar lijkt het me verdomd moeilijk. En het erge is dat ze niet eens actief betrokken waren bij het ongeval.

Uit het persbericht:
"De politie vermoedt dat de vrachtwagenchauffeur uit met zijn vrachtwagen met oplegger in aanraking kwam met een personenauto rechts van hem. Door die botsing schoot de personenauto naar links over de weg waar juist het echtpaar uit Rotterdam kwam aanrijden. Dat kon de auto niet meer ontwijken. De wagen sloeg over de kop."

Overigens lijkt het me vreselijk voor alle betrokkenen. Maar de pas geworden vader... pfff...

Ik hoop dat dat niet bij ons zal gebeuren. Ik hou van je.

papa

# . :. wil je reageren? (84) . :. trackback (0)


zondag 31 augustus 2003

dag kleintje,

Nou je kan komen hoor! (Hoe vaak heb ik dat nu al geschreven?)

De kamer is nu helemaal af. Het bedje en het wiegje zijn opgemaakt en de plank hangt. We hebben toch nog maar een lading kleding gekocht voor als de eerste bezoekers op zich laten wachten of geen kleding meenemen. Een tip voor als je groot bent: bij duidelijke uitingen van nesteldrang, niet tegenspreken, gewoon ja zeggen en je portomonnee trekken :)

Ach, zelf vind ik het ook wel vertederend hoor, al die kleine kleertjes. Alleen jammer dat er zo weinig unisex kleding bijhangt voor baby's. Aan de andere kant ook wel weer goed, want anders hadden we echt de hele zaak leeggekocht.

Hoe dan ook: de kast is gevuld, de kamer is klaar. Badje, bedje, box, wiegje, hydrofielluiers (waarom heten die dingen eigenlijk luiers?), kleertjes, weet ik niet wat nog meer, alles hebben we. Nou ja, alles...

Alleen nog een wipstoeltje en een kruik. Ik ga voor die elektrische. Lijkt me erg praktisch en een stuk veiliger. Ik ben als de dood dat zo'n gewone kruik gaat lekken. Ook al komt het zelden voor, stel je voor dat het bij jou toevallig wel gebeurt. Maar ja, wat als de stroom uitvalt? Aan de andere kant, hoe komen we dan aan warm water?

De eerste vrijwel slapeloze nacht hebben we ook al meegemaakt. Jouw mama heeft erg veel last van brandend maagzuur en is momenteel ook (weer) zwaar verkouden. De derde keer al deze zwangerschap! Als je nu nog geen goed imuunsysteem hebt...

Dankzij die slapeloze nacht heeft ze nu eindelijk wat meer middeltjes gekocht. Tjonge, wat is zij koppig. Al maanden last van brandend maagzuur, en er nu pas wat voor kopen. Ze had al wel wat, kauwtabletten van Gaviscon, maar die kreeg ze niet binnen. Zo'n tablet schuimt zodra het in je mond komt. Ze had het idee dat ze een hele tube tandpasta naar binnen aan het werken was.

Nu heeft ze de anijsdrank variant van Gaviscon, en die werkt wel. Het is niet lekker, maar ze kan weer slapen. Ook gebruikt ze Rennie, en die werkt ook goed.

De 36e week alweer. Woensdag weer naar de verloskundige en vanaf deze week gaat ze zelfs elke week. Ik kan er helaas niet meer bijzijn. Op zo'n korte termijn kan ik niet zo vaak vrij krijgen, en thuiswerken is ook niet altijd een optie. Ik ga proberen om er volgende week nog wel bij te zijn. Misschien kunnen we het dan nog combineren met een lekker dagje sauna.

Afgelopen week nog bezoek gehad van de kraamzorg. We hebben uiteindelijk gekozen voor 4x8 en 4x5 uur kraamzorg. Vooral in het begin kan het erg handig zijn, en tenslotte moeten we het straks toch allemaal zelf doen.

Je bent al aan het indalen, en da's goed nieuws. Dat wil zeggen, jouw mama voelt wat meer druk op haar bekken. Ik vermoed vervolgens dat je aan het indalen bent. Dat betekent waarschijnlijk dat je niet te laat komt. Misschien kom je wel eerder! Dat zou ik wel leuk vinden. Ik ben ondertussen erg benieuwd naar je geworden.

Veel liefs,

papa

# . :. wil je reageren? (90) . :. trackback (0)