dag kleintje

baby.gif Je bent geboren!

eerdere brieven
- februari 2004
- oktober 2003
- september 2003
- augustus 2003
- juli 2003
- juni 2003
- mei 2003
- april 2003
- maart 2003
- februari 2003
- januari 2003

januari 2017

zo

ma

di

wo

do

vr

za

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

links
aanraders
ikVader.nl
babyplein
baby info
kinderopvang online
consument & veiligheid

ook o.k.
9 maand
nvog
vlaamse babyportal
babybox
pappa bevalt
ouders online

nu de kleine geboren is
wat kosten luiers
verhaaltjes voorlezen

« augustus 2003 | home | oktober 2003 »


donderdag 4 september 2003

dag kleintje,

Over 2 weken mogen we weer. Toch gek. Normaal gesproken ga je vanaf de 36e week elke week naar de verloskundige. Bij ons is dat niet nodig. Betekent dat dat je toch gewoon op tijd komt, en niet te vroeg? Ach, weet je... Het maakt me allemaal niet meer uit ook. Je bent aan het indalen, alle vooruitzichten zijn goed, dus je komt. Klaar. En zo hoort het ook.

Jouw mama was alleen een beetje bang dat ze een (te) hoge bloeddruk zou hebben. Maar daar was zeker geen sprake van. Nou ja, de machine registreerde een hogere bloeddruk, maar die is niet te vertrouwen. De machine registreert namelijk ook bewegingen. Bij handmatige controle bleek ze een perfecte bloeddruk te hebben.

We wilden eigenlijk nog naar de sauna, maar onze pufclubleidster raadde dat af. Gelukkig maar dat jouw mama al geen zin meer had (de veranderende wens van een zwangere vrouw, zucht). Vanaf de 35e week is het niet meer aan te raden om naar de sauna te gaan. Dan gaan we maar naar de film. :)

Verder had onze pufclubleidster toch nog het advies om maar geen Rennie in te nemen. Er zit teveel zout in. En da's weer niet goed. Toch raar dat ze dat niet op het pakje/de bijsluiter zetten. Ach die Gaviscon (hoe smerig ook) helpt wel. Het is al weer bijna op... Moet ze maar niet zoveel appelmoes eten. Tot snel.

Ik hou van je,

papa

# . :. wil je reageren? (86) . :. trackback (0)


maandag 8 september 2003

dag kleintje,

Afgelopen zaterdag is het dan gebeurd: het hele huis is schoongemaakt. We wonen nu anderhalf jaar in deze woning, en daarmee is het ook anderhalf jaar geleden dat het huis grondig is schoongemaakt.

Uiteraard is het wel regelmatig schoongemaakt, maar meer een stofzuigertje erdoorheen en een lapje overal langs. Nu is het echt schoon. Zelfs de ramen zijn gelapt. Alleen beneden moet er nog een dweiltje door de kamer heen, dat gaat aanstaande weekend gebeuren.

Jouw opa moet rond jouw geboorte twee weken naar Denemarken op cursus. Daarom heeft hij nu maar vast een kraamcadeautje meegenomen: de belly warmer. Dat is die elektrische kruik waar ik het eerder over had. Consument en Veiligheid heeft ook advies gegeven over het gebruik van kruiken.

Je zal in ieder geval lekker warm slapen. Net zoals je het nu lekker warm hebt. Geniet ervan. Tot snel! Liefs,

papa

# . :. wil je reageren? (78) . :. trackback (0)


donderdag 11 september 2003

dag kleintje,

En? Ben je er klaar voor? Vanaf vandaag kan je meteen thuis geboren worden. Niet dat we dat nu al verwachten, je geeft nog geen signalen dat je zover bent. Maar je bent nog maar 3 weken van je eigenlijke datum verwijderd. En wij denken nog steeds dat je eerder wil komen.

Je bent die te kleine ruimte om je heen waarschijnlijk ook wel zat, laat staan al die vingers en handen die jouw weinige ruimte ook nog eens indeuken. "Terugbeuken!" zou ik zeggen. :)

Ach, doe maar rustig aan. Neem zoveel tijd als jij nodig hebt. Als je maar wel binnen 5 weken aanwezig bent!

Liefs,
papa

# . :. wil je reageren? (91) . :. trackback (0)


vrijdag 19 september 2003

dag kleintje,

Je roert je al aardig! Jouw mama kan niet meer lekker slapen. Rugpijn, darmklachten, spierpijn, harde buiken... en waarschijnlijk had ze gisteravond de eerste 'grote' wee. Nee, de vliezen zijn nog niet gebroken, ze weet ook niet zeker of het wel een wee was. Het leek namelijk erg op darmklachten. Alleen de pijn ging over haar hele buik heen, en dat is een eigenschap van een wee.

Ik moet dat allemaal maar moedeloos aanzien. Ik kan namelijk niets doen, behalve haar extra aandacht geven. Maar ook dat trekt ze op een gegeven moment niet meer. De pijn moet ze alleen doorstaan, en daar is concentratie voor nodig. Een hulpeloos mannetje dat haar probeert te helpen, helpt daar niet bij.

Hoe dan ook, we hebben het idee dat het niet meer zo lang zal duren voor jij hebt besloten dat het tijd is. Afgelopen woensdag weer bij de verloskundige geweest: je bent volledig ingedaald. De zwangerschap verloopt dus eigenlijk op rolletjes. De verloskundige zei echter dat er nog niets te zeggen valt over wanneer je komt. Dat kan deze week zijn, maar ook over drie weken.

Toch denken we nog steeds dat je eerder komt. Alle tekenen wijzen erop. De voorwee van gisteren, de toenemende klachten... Afgelopen week zijn zelfs de borsten gaan lekken!

Overdag een druppeltje, en 's nachts zelfs een hele straal! Ze dacht eerst dat het zweetdruppeltjes waren, maar daar was het niet warm genoeg voor. Waarschijnlijk kwam het doordat ze die avond nog in bad is geweest. Van warmte gaan borsten eerder lekken.

Ach, het maakt het allemaal wel humoristisch. En dat helpt ons de tijd te doden. Jouw mama is ondertussen aan het breien geslagen. Ze moet toch wat. Hoe dan ook, als jij wil komen, kom gerust. Wij zijn er klaar voor. Voor zover je voor zoiets klaar kan zijn. Ik hou van je,

papa

# . :. wil je reageren? (90) . :. trackback (0)


vrijdag 26 september 2003

dag kleintje,

En dat duurt maar, en dat duurt maar. Afgelopen woensdag weer bij de verloskundige geweest. Ik vroeg haar: "Volgende keer bij ons?", maar daar kon ze niets over zeggen. Dat vind ik altijd zo raar. Dat je iets niet kan zeggen. Een voorbeeld uit een willekeurige winkel:

"Heeft u een bepaald budget in gedachten?"
"Nee hoor. Laat maar wat zien."
"Ik heb hier iets van 4.000 euro..."
"Ai, nee, da's wel aan de hoge kant. Heb je niet iets rond de 1.000 euro?"
...
Ehm... eerst mag het nog alles zijn, en dan heb je opeens wel wat in gedachten?

Bij de verloskundige was het precies zo:
"Vanuit uw professie, kunt u ongeveer aangeven wanneer de baby kan komen?"
"Nee, is niets over te zeggen."
"Denkt u dat het vandaag komt?"
"Nee, dat niet. Het kan natuurlijk altijd."
"Dat weet ik, maar de kans is groot dat het vandaag niet gaat gebeuren?"
"Ja."
"En morgen?"
"Nee, ik denk dat je de eerstkomende dagen er niet op hoeft te rekenen. Maar het kan altijd!"

-zucht-

Afijn, ondanks de voortekenen, kom je waarschijnlijk niet eerder. Ondertussen begint de slijmprop los te komen. Volgens jouw mama duurt het dan nog maximaal twee weken.

Ach ja, als je maar komt. Zoals ik al vaker heb gezegd: neem je tijd. Ook al wil je mama wel dat je zo snel mogelijk komt. Ze begint het al aardig zat te worden. De zwangerschap dan hè, niet jou.

Ik hou van je,

papa

# . :. wil je reageren? (89) . :. trackback (0)


dinsdag 30 september 2003

dag kleintje,

Nog niets te zien, te horen en te voelen (nou ja, dat dan weer wel). Hopelijk tot snel? Ik hou van je,

papa

# . :. wil je reageren? (107) . :. trackback (0)