dag kleintje

baby.gif Je bent geboren!

eerdere brieven
- februari 2004
- oktober 2003
- september 2003
- augustus 2003
- juli 2003
- juni 2003
- mei 2003
- april 2003
- maart 2003
- februari 2003
- januari 2003

januari 2017

zo

ma

di

wo

do

vr

za

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

« september 2003 | home | februari 2004 »


donderdag 2 oktober 2003

dag kleintje,

Helaas, helaas. Met nog 30 minuten te gaan denk ik niet dat het vandaag jouw verjaardag wordt. En nu? Wat zijn nu de mogelijkheden?

De eerstvolgende 'leuke' mogelijkheid is natuurlijk 4 oktober. Met onze beestenboel zal dat een hele gewaarwording zijn. Maar als je denkt dat je vannacht wilt komen, laat 4 oktober dan geen reden zijn om je tegen te houden!

Er staat al een afspraak met de verloskundige voor aanstaande woensdag, maar ik hoop dat we voor die tijd haar al bij ons op bezoek hebben gehad. Volgens dezelfde verloskundige wordt bijna 90% van alle baby's geboren in de 40e of 41e week. We zullen zien.

Jouw mama denkt dat je uiterlijk dit weekeinde geboren wordt. Maar ja, dat roepen we al drie weken. Ondertussen heb ik zoiets van: "eerst zien, dan geloven". Al hoop ik het natuurlijk wel.

Hoe zal je eruit zien? Waarschijnlijk klein, licht kalend en met een gerimpeld velletje. Zal je helder blauwe ogen hebben zoals je mama? Of juist donkerbruine van je papa? Wel of geen kuiltje in de kin (eigenschap van papa)? Dopneus (papa) of spitsneusje (mama)?

Je merkt het, de spanning is om te snijden. Oftewel, de tijd van verstoppertje spelen is voorbij. Het eten is klaar :)

Hou je taai tijdens het zware werk, en wees welkom. Ik hou van je. Tot heel snel?

papa

# . :. wil je reageren? (98) . :. trackback (0)


zaterdag 4 oktober 2003

dag kleintje,

Het is zaterdag 4 oktober 2003, wereld dierendag. Ondertussen is het 3.14u, en ben ik al bijna 3 kwartier klaarwakker. Om 2.39u ging het licht aan, jouw mama zocht een T-shirt, ze had het koud. De weeŽn zijn definitief begonnen.

Als het me lukt om regelmatig te updaten, volgt er een live verslagje van de gebeurtenissen. Tot zo!

papa

# . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


dag kleintje,

4.26u: We hebben alles klaargezet. De weeŽn zijn nog kort (<15s), alhoewel ze nu beginnen aan te trekken.

De strijkplank staat beneden. We hebben een plank op het waterbed gelegd samen met enkele houten gordijnroedes. Daarbovenop ligt nu een matras, en natuurlijk jouw mama.

Terwijl ik alles bij elkaar aan het zoeken was, is jouw mama gaan puzzelen. Dat heeft ze trouwens langer volgehouden dan het breien. We hebben nu vijf bollen wol, en een gebreid stukje van ongeveer 30 bij 15 centimeter.

Het laatste half uur zijn we gaan kaarten. Daarna heb ik haar nog eventjes voorgelezen uit Toon Tellegens "Misschien wisten zij alles" (2003). En nu... Nu is het even afwachten. Hoe lang zal het nog duren? Zal je voor de ochtend het levenslicht nog zien, of zal je tegen de avond geboren worden? Ik hoop het eerste...

# . :. wil je reageren? (76) . :. trackback (0)


dag kleintje,

6.53u: een kleine twintig minuten geleden heb ik de verloskundige gebeld. Je hebt eindelijk zoveel druk gezet dat de vliezen zijn gebroken. En smerig dat jouw mama dat vindt! Alsof ze constant in d'r broek aan het plassen is!

De weeŽn zijn constant: ze duren ongeveer 50 seconden en elke 3 minuten slaan ze toe. Ze nemen het laatste kwartier in hevigheid toe.

We zijn ondertussen naar beneden verhuisd. Voor de afleiding hebben we gisteren dvd-tjes gehuurd, en alhoewel ze er niet echt zin in heeft, heb ik Two Weeks Notice maar opgezet. Een leuk niemendalletje dat goed gebruik maakt van zijn afleidende functie.

Over een half uurtje is de verloskundige er. Ik heb haar wakker gebeld. Natuurlijk was ik in het eerste gesprek toch nog vergeten om te zeggen dat jouw mama op een baarkruk wil bevallen, dus nog maar een keer gebeld.

Ook jouw oma hebben we ondertussen maar ingelicht. Ook zij kan niet wachten tot ze je eindelijk kan zien. Jouw opa heeft een sms-je gekregen. Hij is op cursus in Denemarken. Zodra je er bent, zal ik hem bellen.

Gek genoeg ben ik nog steeds niet zenuwachtig. Het voelt allemaal erg natuurlijk. Uiteraard vind ik het wel spannend. Ik kan je eindelijk zien, vasthouden en knuffelen! Ik ben dan ook erg blij dat ik geen koortslip heb. Ik had namelijk wel eens een licht tintelend gevoel. Maar gelukkig zette dat niet door. Ik kan niet wachten...

# . :. wil je reageren? (92) . :. trackback (0)


dag kleintje,

8:24u: de verloskundige is geweest en heeft jouw mama onderzocht. Er is nu al zo'n 3cm ontsluiting! De baarmoederhals is ook al week. Gemiddeld komt er 1cm ontsluiting per uur. Dat zou betekenen dat je je tegen drie uur aan gaat dienen.

Elke nieuwe wee is heftiger dan de vorige. Jouw mama raakt haar praatjes kwijt (nu ik nog), maar gelukkig kan ze tussen de weeŽn door nog best wel lachen. Het gaat allemaal veel en veel sneller dan we ons beiden hadden voorgesteld. Ik heb namelijk het idee dat er misschien net twee uur tussen het aandoen van de lamp en nu zit. Maar dat zijn er al zes!

Eigenlijk gek, de kamer hiernaast ligt jouw mama weeŽn op te vangen, en ondertussen zit ik dit te tikken. Ik wens je veel sterkte bij de geboorte, we staan (ik althans, jouw mama ligt) klaar voor je.

Tegen 12 uur komt de verloskundige terug, als wij niet ondertussen al hebben gebeld. Dat verwacht ze wel overigens. Ik ga je mama weer ondersteunen. Tot snel!

# . :. wil je reageren? (69) . :. trackback (0)


dag kleintje,

10.45u: je hebt haast! Ik heb de verloskundige toch maar vast gebeld. Jouw mama wist niet zeker of ik dat nu al moest doen. Haar twijfel is mijn bevestiging. En wat denk je? 7 centimeter ontsluiting maar liefst!! Het wordt dus wel iets eerder dan drie uur vanmiddag. Waarschijnlijk wordt het rond twaalf uur.

Voor jouw mama is het erg moeilijk. De pijn is 'redelijk ondraaglijk'. Ik zie haar leiden, en kan niets meer doen. Dit is een werk wat ze helemaal alleen moet doen. Ik snap nu ook erg goed waar die ontlading vandaan komt die je ziet in al die reality series.

Het is zelfs zo erg dat ze me nu officieel heeft gevraagd om even weg te gaan. En dat terwijl ik haar al zoveel mogelijk mijd.

De kraamzorg is op de hoogte gebracht, en jouw oma's doen de boodschappen. Straks alleen nog even doopsuikers kopen. Beschuit met muisjes vind ik niet zo geslaagd (en dat kan altijd nog). Tot over een uurtje. Ik ben erg benieuwd! Ik hou van je, liefs,

papa

# . :. wil je reageren? (92) . :. trackback (0)