dag kleintje,

We zijn al 24 weken onderweg. Nog 16 weken te gaan!

eerdere brieven
- juni 2003
- mei 2003
- april 2003
- maart 2003
- februari 2003
- januari 2003

juni 2003

zo

ma

di

wo

do

vr

za

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

waardeer deze
briefwisseling

« januari 2003 | home | maart 2003 »


donderdag 27 februari 2003

dag kleintje,

Hoe is het eigenlijk met jou? Ik praat de hele tijd alleen maar over mezelf, terwijl ik eigenlijk ook wel wil weten hoe het met jou is. De eerste drie maanden zijn nog niet voorbij, dus er kan nog van alles misgaan. Zorg je goed voor jezelf? Dan doe ik dat straks voor jou. Beloofd. Veel liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


woensdag 26 februari 2003

dag kleintje,

De maatschappij verlangt dat mannen meer betrokken zijn bij de opvoeding van de kinderen. Ik wil dat ook. Maar volgens mij begint dat al bij de zwangerschap. En volgens de maatschappij niet. Ik mag nog net mee naar de verloskundige, maar dan heb je het ook wel gehad.

Tijdschriften, boeken, televisieprogramma's, internetsites: allemaal alleen of voornamelijk gericht op de aanstaande moeder. Uiteraard zijn er enkele uitzonderingen, maar daar kom je maar mondjesmaat achter.

Nog een mooi voorbeeld: zwangerschapsgymnastiek. Jouw mama heeft wat informatie opgevraagd, en wat blijkt? Op één na, zijn alle cursussen alleen bedoeld voor vrouwen. Zodat ze ongegeneerd met elkaar kunnen praten, dat ze zich niet opgelaten hoeven te voelen. Dat is toch niet meer van deze tijd?

'Dan ga je toch na die ene cursus waar je wel welkom bent?', hoor ik je denken. Dat denk ik niet, want dat is weer zo'n zweverige cursus. Onder het mom van 'samen met elkaar alles beleven en delen'. Volgens mij komen daar alleen maar geitenwollensokkentypes op af. Niet dat ik daar iets tegen heb, maar ik denk niet dat ik met hen nuchter kan praten over de zwangerschap en andere zaken. Ik ben gewoon niet zo'n type.

Wat er dan over blijft? Verder zoeken. Gelukkig staan we nog aan het begin van de zwangerschap, dus veel haast heeft het nog niet. Misschien is dat ook wel de reden waarom een zwangerschap zo lang duurt. De informatie komt maar mondjesmaat op je af.

Hoe dan ook. Trek het je niet aan. Het komt allemaal hartstikke goed. Dat beloof ik je. Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


dinsdag 25 februari 2003

dag kleintje,

Het gaat me niet lukken om je elke dag te schrijven. Ik denk wel elke dag aan je, maar mijn gedachten zijn niet allemaal nieuw meer. Veel heb ik al opgeschreven. En soms heb ik opeens genoeg voor wel drie brieven. Maar als ik het verspreid over drie brieven ben ik bij de tweede brief alweer vergeten wat ik wilde schrijven. Dat helpt dus ook niet.

Ik hoorde dat Raoul Heertje een boek heeft geschreven met een briefwisseling naar zijn toen nog niet geboren dochter Noa. En ik dacht nog wel dat ik origineel was. Ik ben wel benieuwd hoe hij het heeft gedaan. Maar aan de andere kant vraag ik me af of ik het wel moet lezen. Zal mijn schrijfwijze dan niet vertroebeld worden?

Op de gelinkte pagina staat één van de brieven die hij heeft geschreven. Hij noemt daarin de oorlog in Irak. Grappig (dat is niet het juiste woord, maar toch) dat dat nu weer speelt.

Ik denk wel dat ik het boek ga lezen. Ik bedoel, voor de rest is er voor mannen (aankomende vaders) echt niets te vinden. Dat verbaast me echt. Weet je wat? Daar kom ik morgen op terug.

Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


zaterdag 22 februari 2003

dag kleintje,

Daar was je dan! Op het scherm ging je hartje enorm tekeer. Je bent pas 1,4 cm groot! De verloskundige zei dat je op mij leek :) . Wat een beleving.

Over 5 weken moeten we weer terug naar de verloskundige, dan krijgen we opnieuw een echo. Op deze echo kon je nog niet veel zien namelijk. Behalve je hartje. Tjonge, wat ging dat tekeer zeg! Je moet ook nogal wat doen om er straks gezond uit te komen.

Maar omdat je nog zo jong bent, kunnen we eigenlijk nog niet zoveel doen. Ja, jouw mama's verzekering inlichten dat ze zwanger is, en de kraamzorg regelen. Maar meer is er voorlopig niet. Dat afwachten zal me op een gegeven moment gaan opbreken. Ik ben zo ongeduldig. Ach, laten we er maar van genieten. Je bent er, en je komt er aan. Aan jou zal het niet liggen. Werk ze. Ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 20 februari 2003

dag kleintje,

Jahaa! Nog 1 dag! Ik ben zo benieuwd! Jouw mama had gisteren een dipje. Niet een hele grote, maar toch vind ik het vervelend voor d'r. Ik heb af en toe echt medelijden met haar.

Ik zie het mezelf nog niet zo gauw doen, dat zwangeren. Ik bedoel, ik zwanger rustig mee, maar da's niet hetzelfde. Ik kan nog rustig een aantal maanden gewoon werken zonder problemen. Okee, mijn hoofd is er dan niet bij, maar ik ben niet misselijk ofzo.

Maar in ieder geval, morgen dus. De echo!!! Ik ben echt benieuwd wat je al kan zien. Je bent nu bijna 9 weken jong. Normaal gesproken wordt zo'n echo pas met 12 weken gemaakt.

Weet je waar ik over twijfel? Of ik van tevoren wil weten of je een jongetje of een meisje zal zijn. Niet dat het wat uitmaakt, maar ik kan niet ontkennen dat ik niet nieuwsgierig ben. Praktisch maakt het allemaal ook niet uit. Jouw kamer wordt niet blauw of roze. Dus waarom zou ik dan 'moeten' weten. Ik kom hier vast nog wel op terug.

Voor nu ben ik vooral benieuwd naar morgen. Tot dan! Ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


dinsdag 18 februari 2003

dag kleintje,

Jouw mama begint nu echt zwangerschapskwaaltjes te vertonen. Voorlopig eten we geen vlees, maar vis bij het avondeten. Ook moet ik zorgen dat er chocola in huis ligt. Jammer genoeg is ze niet 's ochtends misselijk maar 's middags. Ochtendmisselijkheid is meestal na het eten van een cracker over. Deze misselijkheid begint tussen 3 en 4 uur 's middags en duurt soms tot we gaan slapen.

Maar ze maakt ook al wel misbruik van haar zwangerschap. Okee, dat hoort erbij. En zo erg vind ik het allemaal ook weer niet. Als ik er maar wat van kan zeggen. En dat kan. Gelukkig maar. Hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


maandag 17 februari 2003

dag kleintje,

Nou, overgrootoma reageerde hartstikke leuk. Ze had al vantevoren bij opa gevraagd of er nu al zicht was op een derde kleine (je neefje en nichtje zijn er tenslotte al). Gelukkig had hij ontkennend geantwoord, zodat het echt een verrassing bleef.

Er zijn nu nog maar weinig mensen die we het nog moeten vertellen, dus versprekingen kunnen snel worden gemaakt. Ach, we zien wel. Tot nu toe gaat alles voorspoedig, en vrijdag kunnen we voor het eerst een foto van je zien. Ik ben erg benieuwd. Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


zondag 16 februari 2003

dag kleintje,

Vandaag gaan we naar je overgrootoma toe. Ik ben benieuwd hoe ze op jou zal reageren. Ze is een zeeuwse en dus erg down-to-earth. Toen we haar tijdens de lunch vertelde over ons huwelijksvoornemen reageerde ze met: "Oh leuk. Wil er iemand nog wat soep?". Ze vindt het allemaal erg leuk, maar ze heeft tijd nodig om het te verwerken. Het is een schat van een mens. Je moet haar eens zien als ze met je nichtje en neefje speelt. Dat vindt ze werkelijk fantastisch. Maar ik ben wel blij dat jouw neefje en nichtje er vandaag ook bij zijn. Dat voorkomt weer wat stiltes. Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


vrijdag 14 februari 2003

dag kleintje,

Gisteravond ben ik nog even in een chatruimte geweest. Daar heb ik deze site gepromoot. Het ging ongeveer als volgt:

"he, hebben jullie www.dagkleintje.nl al eens bezocht?"
"nee, wat is dat dan?"
"een site"
"..."
"die balk is wel raar, waarom gebruik je geen frame voor de onderste balk?"
"bah, frames"
"bah, scroll"
"bij mij doet die het niet"
"mmm, en dagkleintje.nl (zonder www)?"
"nee, ook niet"
"probeer dan het harde adres maar (www.{KNIP})"
"oh ja, nou zie ik het ook, waarom doen die andere adressen het niet?"
{KNIP heel verhaal over hosters}
"maar in ieder geval: ik word dus papa!!!"
"oh, vandaar... GEFELI"
"dank jullie wel"
"slome gasten ;)"

Ach ja, je beleeft wat op je vrije avond... Hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 13 februari 2003

dag kleintje,

Volgende week vrijdag gaan we je voor het eerst zien! Ik ben erg benieuwd. Weer wat meer zekerheid dat je komt. In april gaan we je kamer in orde maken, terwijl je daar de eerste maanden toch niet slaapt. Ach, we moeten wat. Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


woensdag 12 februari 2003

dag kleintje,

Wat een zoetsappig gelul zeg op al die zwangerschapssites. Vooral in de fora kun je niet om de "oh, het is zo fantastisch" en "veel plezier met het zwangeren" heen. En begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook ontzettend leuk dat je komt. Maar er is toch meer in het leven. Als je er bent, zal zo'n beetje alles om jou gaan draaien. Mogen we dan nu nog even ook met andere dingen bezig zijn?

Waarom ik die fora dan bezoek? Ik ben op zoek naar eerlijke verhalen. Maar als ik daar om vraag, krijg ik alleen de verhalen met een slecht einde te horen. En da's weer een ander uiterste. Ik wil weten wat zo'n zwangerschap met je relatie doet, hoe je het beste met elkaar om kan gaan. Ik wil weten wat de vrouwen voelen, maar ook wat de mannen voelen. En vervolgens de combinatie.

En zeg nou niet dat ik daar zelf wel achter kom, dat is wel zo, maar ik ben graag enigszins voorbereid. Zeg ook niet dat iedere zwangerschap anders is. Dat kan wel zo zijn, maar elke zwangerschap heeft ook zijn overlappingen. En dat is meer dan de algemene opvoedkundige verhaaltjes die op de diverse sites worden vermeld. Dus... wie vertelt me de waarheid?

Nogmaals, je bent meer dan welkom. Maar je zal merken dat ik niet alleen over jou schrijf. Ik wil  je ook graag laten weten wat er nog meer door mijn hoofd spookt. Onder andere dat ik zielsveel van je hou.

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


dinsdag 11 februari 2003

dag kleintje,

Ik zal je eens vertellen in wat voor gezin je terechtkomt. Je wordt in ieder geval welkom geheten in een enorme beestenboel. Er zijn 4 katten, 5 fretten en een konijn. Daarnaast zijn er zo'n honderd knuffelbeesten. En natuurlijk twee ouders. En we zullen ons allemaal aanpassen aan jou. Mooier kan je het niet hebben, toch? Je komt te wonen in een hoekhuis aan een woonerf, met een grote tuin, en veel kinderen in de buurt. Beter nog, je krijgt een buurmeisje die 2 jaar ouder is en een buurmeisje of -jongetje dat een half jaartje ouder is. Die moet, net als jij, nog komen.

Ook in de buurt wonen een nichtje en een neefje van je. De een is bijna 5 jaar ouder, de ander is twee jaar ouder. Vermaak genoeg dus. Ik denk wel dat het je gaat bevallen. Doe rustig aan. Ik hou van je.

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


maandag 10 februari 2003

dag kleintje,

Het weekend weer voorbij. We hebben het rustig aan gedaan. Mama had haar eerste 'aanval' op zoetigheid! Helaas hadden we niets in huis. Maar hagelslag en chocoladevlokken kunnen dan erg lekker zijn. Ach, het moest toch op.

Mama is nu ook 's ochtends misselijk. Ik heb geen idee wat ik daaraan kan doen. De ene keer denk ik dat het ligt aan het feit dat ze nauwelijks heeft gegeten. De andere keer dat ze wel genoeg heeft gegeten, maar niet veelzijdig genoeg. Maar meestal is het gewoon misselijk, en daar helpt niets tegen. Denk ik. Ik bedoel ik weet het ook niet. Ik ben niet degene die zwanger is. Al zwanger ik rustig mee.

7 weken alweer. Nou ja, eigenlijk 5. De eerste twee weken 'krijg' je voor niks. Raar eigenlijk. Daar moet ik echt nog aan wennen. Voordeel is wel dat het zo lekker snel gaat. Tot snel dan maar! Ik hou van je.

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


vrijdag 7 februari 2003

dag kleintje,

Weet je, ik ben van nature erg ongeduldig. Ik ben nog maar net met iets bezig, of ik wil de volgende stap al weer maken. Nu ook weer. Ik weet dat je komt, maar ik kan werkelijk waar niet wachten tot je er bent. Ik zou willen dat je er nu al kon zijn. Maar misschien is het wel goed dat het nog zo lang duurt. Er moet tenslotte nog veel gedaan worden. En bovendien zal ik, als je er eenmaal bent, ook geduldig moeten zijn. Ik bedoel, we kennen elkaar nog niet echt, en voordat we elkaar wel kennen, vinden er vast nog wel enige confrontaties plaats. Bang ben ik daar niet voor. Alleen ongeduldig. Hou van je.

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 6 februari 2003

dag kleintje,


Ik heb mama vandaag geholpen. Ze is erg moe en heeft ook last van haar rug. De moeheid heeft ze al langer, wat ook logisch is, gezien het werk dat ze moet doen. Ik bedoel, voordat je er bent moet er nog veel gebeuren. Heel veel. En eigenlijk kan alleen jouw mama dat doen. Ik probeer haar dan wel te helpen. Door geïnteresseerd en wat meer toegeeflijker te zijn. Blijkbaar helpt het.

Ik ontdek trouwens steeds meer sites op het internet over baby's, zwangerschappen, ouder zijn, enzovoort. Leuk allemaal, maar wel erg gericht op de moeder. Er zijn maar weinig sites gericht op (of zelfs gemaakt door) vaders (in spé). En als ze er al zijn, zijn niet echt meer actueel. Erg jammer. Morgen weer een brief. Hou van je.

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


woensdag 5 februari 2003

dag kleintje,

Tjonge, het begint al goed. Zeg ik eerst dat ik je elke dag zal schrijven, en vervolgens laat ik niets meer van me horen! Het was ook zo'n gekkenhuis. Uiteindelijk hebben we het jouw opa, oma's, ooms, tante, nicht en neef toch verteld dat je komt. Ook collega's weten het al, omdat ik tenslotte regelmatig met mijn gedachten bij jou zit, in plaats van bij het werk. Iedereen is erg enthousiast.

De site is ondertussen ook beter geworden. Vind je 'm mooi? Er moet nog wel wat bijkomen hoor. Een dagteller (of weekteller, daar ben ik nog niet uit), meer links naar leuke en nuttige sites, nou ja... de site moet gewoon nog groeien. Net als jij. Ik hou van je.

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)