dag kleintje,

We zijn al 24 weken onderweg. Nog 16 weken te gaan!

eerdere brieven
- juni 2003
- mei 2003
- april 2003
- maart 2003
- februari 2003
- januari 2003

juni 2003

zo

ma

di

wo

do

vr

za

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

waardeer deze
briefwisseling

« februari 2003 | home | april 2003 »


vrijdag 28 maart 2003

dag kleintje,

Of moet ik kleintjes zeggen? Nee, helaas niet. Of gelukkig niet. Ik weet het niet. Er zitten twee vruchtzakjes in jouw mama's baarmoeder. Dat gebeurt eigenlijk alleen bij een tweeling. Maar een van de zakjes is leeg, dus je komt toch alleen. Verder was alles gelukkig goed. En als het tweede vruchtzakje je in de weg zit, dan duw je het maar gewoon opzij hoor!

Als je toch met zijn tweeën was gekomen, denk ik niet dat we je nog een broertje of zusje wilden geven. Een tweeling heeft over het algemeen zo'n goede band, dat een eenling er nauwelijks tussen kan komen. Dus wat dat betreft ben ik wel blij dat je alleen komt. Nu kunnen we je nog een broertje en/of zusje geven!

Voorlopig hebben we denk ik onze handen wel vol aan jou. Dus ga gerust door waar je mee bezig bent: groeien. Ik wacht op je. Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 27 maart 2003

dag kleintje,

Het is weer enige tijd geleden dat ik je voor het laatst schreef. Maar dat komt ook doordat het zo rustig is. De eerste 3 maanden zijn voorbij. Pas in de laatste maanden wordt het weer druk. Tussendoor moet alleen je kamer worden klaargemaakt, gaan we nog zwangerschapgymen (o.i.d.) en meer van dat soort kleine dingetjes.

Vorige week hebben we de documentaire Miracle of Love gezien. De beelden zijn erg mooi, maar het verhaal er achter is een beetje tweeledig. In het kort komt het erop neer dat twee cellen een cel wordt. Om vervolgens zich te gaan delen in twee identieke cellen. Twee wordt vier, vier wordt acht. Mijn god, je bent een virus! :O Vandaar dat sommige mensen dus zeggen dat zwangerschap net een ziekte is.

Gelukkig willen we dit virus graag hebben. :)

Oh ja, de eerste oppassers hebben zich al aangemeld! Afgelopen weekend heb ik het goede nieuws aan een aantal vrienden verteld. Eentje meldde meteen dat ze graag eens oppast (om alvast te wennen). Van mij mag ze.

Vanmiddag vindt de tweede echo plaats. Je moet al flink zijn gegroeid. Uiteraard ben ik weer erg benieuwd. Tot vanmiddag dan maar! Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


zondag 16 maart 2003

dag kleintje,

Ze is weer beter hoor. Nou ja. Nu is ze verkouden. Is ook niet gek met dit weer. Vandaag zijn we naar Diergaarde Blijdorp geweest. Wat een dure, maar mooie dierentuin is dat!

Als jij er eenmaal bent, gaan we ook regelmatig naar de dierentuin. Je moet ook eens wat andere dieren leren kennen, naast onze katten, fretten en het konijn.

Sommige dieren staan in Blijdorp overdekt. En doordat het zonnetje vandaag goed scheen, was het daarbinnen erg warm. Zomers warm zelfs. En het werd je mama af en toe echt te benauwd. Dat belooft wat voor de echte zomer. Hou je taai! Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 13 maart 2003

dag kleintje,

Ziek. Dat is ze. En niet zo'n beetje ook. Ze is enorm grieperig, heeft een barstende koppijn en een zere keel. En het erge is: ze mag geen medicijnen nemen. Nou ja, neusspray en keelpastilles mogen dan wel. Ik neem normaal gesproken niet snel een pilletje. Maar ik zou nu toch gek worden van die koppijn. En dan vooral vanwege de machteloosheid. Dat je niets er tegen kan doen.

Jij zal ook nog een aantal keer ziek worden. Dat zit nu eenmaal in ons. Eigenlijk heel gek. Maar gelukkig hebben we medicijnen. En daarvan kan je weer beter worden. Sommige mensen worden nooit ziek, anderen zijn het constant. Ik ben bijvoorbeeld niet zo snel echt ziek. Ja, verkouden af en toe, maar daar houdt het dan ook snel mee op. Mama is ook niet zoveel ziek. Maar soms ontkent ze het ook. En da's vervelend, want dan word je alleen maar zieker.

Ziek zijn is een teken dat je lichaam rust nodig heeft. Het heeft tijd nodig om te herstellen van de indrukken die het heeft gekregen, van de vermoeidheid die is opgetreden, van de bacillen die het heeft binnengekregen. Ziek zijn kan in vele vormen. Soms ben je alleen ziek in je hoofd, soms is je lichaam niet optimaal en soms is het een combinatie van beiden.

Sommige mensen zeggen dat een zwangerschap niets anders is dan ziek zijn. En dat 9 maanden lang. Ik vind van niet. Okee, je lichaam moet rust houden, maar dat komt omdat er nog een lichaam in groeit. En dat heeft tijd nodig. Want haastige spoed is zelden goed.

Daarom: doe rustig aan. Beterschap. Ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


maandag 10 maart 2003

dag kleintje,

Ben ik nou echt een van de weinige aanstaande papa's die zo nuchter meeleeft met de zwangerschap? Gisteren waren we op een verjaardagsfeestje. Er werd gevraagd hoe de zwangerschap vordert. "We beginnen nu aan de elfde week" zei ik. En vervolgens gaat iedereen op het woordje 'we' in. "Oh, wat leuk, zo'n man die meezwangert", hoor ik dan ook constant. Maar het is toch normaal dat als je vader wordt, dat je dan meeleeft?

Het nadeel aan die discussies, is dat ze worden gevoerd door vrouwen. Niet dat ik iets tegen vrouwen heb, integendeel zelfs. Maar ze maken het meeleven zo zweverig. Alsof ik niet nuchter kan meepraten en -denken. Nee, ik zou thuishoren in die verschillende zoetsappige fora op het internet waar ik al eerder over schreef. Bah! Alleen het idee al. Nee, laat mij maar de moderne, niet zoetsappige, aanstaande vader zijn. En druk me alsjeblieft niet in zo'n vrouwenkeurslijf. Veel liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


donderdag 6 maart 2003

dag kleintje,

Met de zwangerschap komen ook de kwaaltjes, wordt regelmatig gezegd. Eigenlijk valt het met jou tot nu toe erg mee. Ja, moe is ze wel, maar dat vind ik niet gek. Misselijk is ze eigenlijk alleen 's middags. En verder? Eigenlijk niets.

Nou, okee, een ding dan. Haar reukvermogen is sterk verbeterd. En daardoor ruikt ze dingen niet alleen eerder, maar ook sterker. Een scheet wordt dan ook niet in dank afgenomen (voor de zwangerschap ook niet overigens). Maar ook de geur van vlees, sterke kruiden en de lente komen vele malen sterker naar voren. Sommige geuren zijn erg lekker, en sommige dus absoluut niet. Er tussenin gaat eigenlijk niet.

Het voordeel voor mij is, dat ze me kan wijzen op bepaalde geuren. In de stad bijvoorbeeld, maar ook in de tuin. Hopelijk maak jij daar ook wat van mee, want de lente is toch wel een van de mooiste jaargetijden van het jaar. Geniet ervan. Ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


woensdag 5 maart 2003

dag kleintje,

We zijn al op een kwart, nog driekwart te gaan! Gisteren heb je van Acda en de Munnik kunnen genieten. Dat wil zeggen, als het goed is. Je oortjes hebben zich al ontwikkeld en worden deze week verder verfijnd. Als het harde geluid de verfijning maar niet heeft tegengewerkt. Dat zal wel niet, want je zit nog steeds veilig in mama's dikker wordende buik.

Inderdaad, ze wordt dikker! Als ze haar buik inhoudt, zie je al een lichte bolling. Tijd voor een tweede foto. Maar ja, je bent ook al weer flink gegroeid. In twee weken tijd ben je ruim drie centimeter groter geworden. Over drie weken is de volgende echo, eens kijken hoe groot je dan al bent. Ik ben benieuwd. Ik hou van je,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (0) . :. trackback (0)


dinsdag 4 maart 2003

dag kleintje,

Het weekend is weer voorbij, en nu pas schrijf ik je weer. Twee goede vrienden weten het nu eindelijk ook. De weddenschap die ze onderling hadden gemaakt kan dus eindelijk worden afgesloten. Zij heeft gewonnen, ze weet alleen niet meer wat precies.

Zal ik je eens vertellen in wat voor een wereld je terechtkomt? Het huis en gezin (lees: beestenboel) heb ik al beschreven. Het land waar je wordt geboren is Nederland. Nederland (ook wel Holland genoemd) is een klein landje op het continent Europa. Dit kleine landje pretendeert soms heel groot te zijn. Echter als je Amerikanen (die wonen in een heel groot land) vraagt wat Nederland is, of waar het ligt, dan zeggen ze dat het de hoofdstad is van Denemarken (en dat is weer een ander klein landje in Europa).

Ik kan je er nog veel meer over vertellen, maar je moet nu weer rusten. Laat het allemaal eens lekker op je inwerken. Liefs,

papa

# . :. mail papa . :. wil je reageren? (1) . :. trackback (0)